غذاهای کرمان ؛ میهمانی عطر و طعم

اگر اهل سفر کردن و گشت‌وگذار باشید، قطعا یکی از دغدغه‌های اصلی و جذابیت‌های هر سفر، بخش خوشمزه‌جات و خوردنی‌های آن است. هر شهر به تناسب آب‌و‌هوا، اقلیم و خلق‌و‌خوی مردمانش، غذاهای خوشمزه‌ای دارد که آدم را برای امتحان کردنشان تشویق می‌کند. از میان شهرهای ایران، کرمان، از آن دسته شهرهایی است که عطر و طعم غذاهایش هوش از سر آدم می‌برد. غذاهای کرمان ، با طعم‌های بی‌نظیر و رنگ و لعاب منحصر به فردشان، از گردشگران دلربایی می‌کنند و اگر یک بار طعم بی‌نظرشان را زیر زبانتان حس کنید، هیچگاه از یاد نخواهید برد.

غذاهای کرمان، بوی غذای مادربزرگ‌ها را می‌دهد. همانقدر خوشمزه، همانقدر پر از عشق و همانقدر خوش‌رنگ و رو! اگر از دوستداران خوراکی‌ها و غذاهای سنتی هستید، اگر دوست دارید چرخی در میان غذاهای کرمان بزنید و بینی‌تان پر شود از بوی زیره اصل و خوشمزه‌جات کرمانی، با مجله گردشگری سفرزون به سفر عطر و طعم و رنگ بیایید:

آبگوشت بادمجان و کشک؛ خوش‌طعم و به یادماندنی

آبگوشت از جمله غذاهای لذیذ و پرطرفدار ایرانی است. حالا اگر دور هم و با خانواده هم خورده شود، خوشمزگی‌اش چند برابر می‌شود. فکرش را بکنید که این آبگوشت، آبگوشت بادمجان و کشک کرمان هم باشد! دیگر از طعم و خوب و بوی خوشش هر چه بگوییم کم گفتیم.

آبگوشت بادمجان و کشک کرمان، از جمله غذاهای سنتی و پرطرفدار این شهر است. ترکیبی سحرآمیز از کشک‌ ساییده شده محلی، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیب‌زمینی، بادمجان، چغندر و خیار. آبگوشت بادمجان و کشک، اگرچه با زحمت زیادی درست می‌شود، اما آنقدر خوش طعم است همیشه در حافظه چشایی‌تان باقی خواهد ماند.

اگر از طرفداران این غذا هستید و یا ترکیب اعجاب‌انگیز آن، آب از دهانتان راه انداخت، سریع به کرمان سفر کنید و یک دل سیر آبگوشت کشک و بادمجان نوش جان کنید.

آبگوشت زیره با طعم اصیل زیره کرمانی

تا به حال ضرب‌المثل “زیره به کرمان بردن” به گوشتان خورده‌است؟ قطعا می‌دانید که یکی از سوغاتی‌های خوش‌عطر کرمان، زیره است. حالا تصور کنید که آبگوشت خوش عطر زیره را در دهانتان مزمزه می‌کنید. بهتر از این نمی‌شود! آبگوشت زیره، از دیگر غذاهای کرمان است که طرفداران زیادی دارد.

در آبگوشت زیره، خبری از نخود و لوبیا و سیب‌زمینی نیست. در عوض جایشان را زیره اصل کرمان، گوشت و سیر اعلا پر کرده است. برای درست کردن آبگوشت زیره، باید پیاز خورد شده را با گوشت تفت دهید. بعد گوشت را با سیر رنده شده، زیره خوش عطر کرمان، کمی رب و نمک و فلفل و زردچوبه با شعله کم بپزید. بعد هم نمک اضافه کنید و آن را با نان خشک محلی نوش جان کنید.

آش گندم شیر؛ مقوی و پرخاصیت

حالا که نزدیک به ماه مبارک رمضان و سفره‌های افطار هستیم، خوب است که با آش گندم شیر کرمان آشنا شویم. این آش خوش‌طعم مقوی، از جمله غذاهای خوشمزه و مقوی کرمان است که در ماه مبارک رمضان، بر سر سفره‌های افطار به وفور پیدا می‌شود.

آش گندم شیر، آنقدر مقوی است که می‌تواند گرسنگی روزه‌داریتان را برطرف کند. اگر در ماه رمضان مهمان شهر کرمان بودید، آش گندم شیر را از یاد نبرید.

اوماچ آش؛ داروی طبیعی  در غذاهای کرمان


اوماچ آش، آش محلی شهر کرمان است که در میان غذاهای کرمان، طرفداران زیادی دارد. این آش به دلیل وجود عدس و سبزی‌هایی مانند اسفناج، جعفری و گشنیز، از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.اوماچ آش، ترکیبی لذیذ از چغندر و عدس، سبزی و آرد و انواع ادویه‌های خوش‌عطر مانند سیاهدانه، کسرک، میتخم و زیره است.

اگر دوست دارید طعم یک آش محلی را بچشید و هرگز مریض

غذاهای استانبول ، طعم‌های فراموش نشدنی اوراسیایی

استانبول سومین شهر توریستی جهان است. این شهر با آب و هوای متعادلش طرفدران بسیاری دارد. جاذبه‌های تفریحی و گردشگری در این شهر مسافران بسیاری را جذب کرده. اگر شما هم راهی این شهر زیبا هستید یا از طرفداران آن محسوب می‌شوید؛ با مجله گردشگری سفرزون باشید تا به معرفی غذاهای استانبول بپردازیم.

این غذاها به اندازه‌ی گردشگری استانبول هیجان انگیز و خوش رنگ هستند. هر کدام از غذاها طعمی متفاوت و جدید دارند.

بالیک اکمک (Balik-Ekmek)

بالیک اکمک یک ساندویچ معروف در غذاهای استانبول است. این ساندویچ بیشتر یک غذای خیابانی محبوب است. این غذا با فیله ماهی، سبزیجات و یک سس مخصوص آماده می‌شود. برای این ساندویچ بیشتر از ماهی‌های روغنی استفاده می‌کنند. بالیک اکمک را در خیابان‌های استانبول بچشید. بالیک به معنای ماهی و اکمک به معنای نان است.

کومپیر (Kumpir)

ومپیر یک گاز خوشمزه از غذاهای استانبول است. برای تهیه این غذا از سیب زمینی‌های بزرگ استفاده می‌کنند. این سیب زمینی‌ها تنوری می‌شوند و داخل آن‌ها را پر می‌کنند. مواد داخلی آن معمولا ذرت، نخود فرنگی، سبزیجات معطر، پنیر پیتزا، انواع ژامبون‌ها، سوسیس‌ها و… است. این مواد می‌توانند با توجه سلیقه‌ی شما تغییر کنند. کومپیر هم در لیست غذاهای محبوب خیابانی قرار می‌گیرد.

میدیه دولما  ( Midye Dolma )

به واسطه‌ی نزدیکی شهر به دریا، غذاهای دریایی بسیاری در منوی غذاهای استانبول قرار دارد. یکی از این غذاها میدیه دولما است. این غذا همچنین یکی از گران‌ترین‌ها هم محسوب می‌شود. میدیه دولما با استفاده از صدف سیاه، برنج، بادام، کشمش، لیمو ترش و ادویه تهیه می‌شود. این غذا طعم تندی دارد. برنج و سایر مواد بصورت فشرده در دل صدف قرار می‌گیرند.

کوکورچ (Kokorec)

کوکورچ یکی از غذاهای استانبول است که احتمالا به مذاق همه خوش نیاید. این غذا نوعی کباب روده‌ی گوسفند است. کوکورچ هم در فهرست غذای خیابانی قرار می‌گیرد. این غذای محلی بسیار چرب است و برای بسیاری از گردشگران لذیذ محسوب می‌شود. این غذا در اکثر نقاط استانبول آماده می‌شود.

تانتونی (Tunisian)

این غذا نیز از خانواده‌ی دوروم است. لقمه‌ای که در نان ذرت پیچیده شده است. گوشت یا مرغ  را به صورت نگینی ریز خورد کرده و در تابه ای بریزید و کمی تفت دهید و سپس کمی روغن و پیاز نگینی خرد شده اضافه کنید .سپس روی آن قارچ و فلفل دلمه ای و کرفس خرد شده را اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید. در انتهاگوجه فرنگی و رب را اضافه کرده تفت دهید . اکنون نمک و فلفل و آویشن را اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن اجازه دهید با حرارت ملایم و بخار خود گوشت بپزد . اکنون حرارت را خاموش کنید. پس از خنک شدن  ۳ الی ۴ ق غ از مواد را وسط لواش ها ریخته و در صورت تمایل با جعفری و کاهو خرد شده و سماق و پیاز حلقه شده داخل لواش را بپیچید.

لهمجون (Lahmacun)

لهمجون یک پیتزای محبوب ترکیه‌ای است! این پیتزا با استفاده از خمیری سبک و لایه‌ی نازکی از گوشت چرخ شده، سبزیجات و ادویه تهیه می‌شود. این ترکیبات برای دقایقی کوتاه در تنور یا فر قرار می‌گیرند تا آماده ادامه مطلب...

حمام سلطان امیر احمد ؛ بی‌همتا در معماری و تزئینات

حمام‌های تاریخی همیشه پر از رمز و راز و شگفتی‌اند! چرا که همواره گوشه هایی از نبوغ گذشتگان ما را پیش چشم‌مان می‌اورند. شهر کاشان که تبلوری از شکوه معماری ایرانی است، کلکسیون کم نظیری از حمام‌های تاریخی دارد. در این میان حمام سلطان امیر احمد از زیباترین و بی‌نقص ترین حمام‌های تاریخی ایران است. معماری و تزئینات به کار رفته در حمام سلطان امیر احمد آن را تبدیل به اثری ارزشمند کرده و آن را در زمره جذاب ترین حمام های ایران قرار داده است.

با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید تا شما را با چم و خم این حمام دیدنی آشنا کنیم. در گذشته حمام‌های عمومی در کنار مسجد، بازار، خانه، و آب انبار از عناصر اصلی شهرسازی بودند و به ‌ویژه  در دوره های اسلامی، اهمیتی قابل توجه یافتند؛ تا حدی که از حیث تعداد و اهمیت با مساجد قابل مقایسه بودند. حمام سلطان امیر احمد نیز از حمام‌های تاریخی مهم شهر کاشان است که در سال ۱۳۵۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این حمام ۱۱۰۲ مترمربع مساحت دارد و نام خود را از امام زاده مجاورش گرفته است.

تاریخچه حمام سلطان امیر احمد

حمام سلطان امیر احمد

با توجه به آثاری که در زلزله سال ۱۱۵۰ به دست آمده این حمام در زمان سلجوقیان ساخته شده اما سربینه آن متعلق به  دوران قاجار است. به نظر عده ای حمام بر روی ویرانه های حمام قبلی بنا شده و حمام کوچکی هم ضمیمه ی آن شده است. شهرداری در سال ۱۳۷۵ این مسجد تاریخی را خرید تا با مرمت و بازسازی، آن را از خطر تخریب نجات دهد. این موزه بعد از مرمت مدتی سفره خانه سنتی بود تا این که در نهایت به موزه تبدیل شد و امروز تحت نظر سازمان رفاهی و تفریحی شهرداری کاشان است.

معماری حمام سلطان امیر احمد

حمام به شکل یک تالار هشت ضلعی بزرگ به همراه یک استخر هشت ضلعی در مرکز آن، ساخته و توسط هشت ستون که آن را از محوطه نشستن جدا می‌کند، احاطه شده است. چیزی که در ابتدای امر نگاه‌ها را خیره می‌کند تزئینات، گچبری‌ها و آهک بری‌های جذاب به کار رفته در بناست. کاشی های آبی و طلایی، سقف های طاقی، نقاشی های دیواری و شیشه های رنگی بنای مسجد سلطان امیراحمد را به اثری خاص و تماشایی تبدیل کرده است.

ساخت حمام قوانین خاصی دارد که آن را در زمره پیچیده ترین بناها قرار داده است. به طور مثال برای آنکه انرژی زیادی صرف گرم نگه داشتن حمام نشود و حمام گرم بماند آن را از سطح زمین پایین‌تر می ساختند. برای تامین آب از دو حلقه چاه و برای انتقال آب بین بخش های مختلف حمام از تنبوشه یا لوله های سفالین استفاده شده است. شیشه های رنگین به نام گلجام نیز در سوراخ سقف یا دیوار حمام به چشم می خورند.

بام حمام سلطان امیر احمد؛ از زیباترین بام های گنبدی شکل ایران

به غیر از زیبایی هایی که در طراحی این حمام به کار رفته بام آن هم جذاب و تماشایی ست و یکی از نمونه های منحصربفرد از بام های گنبدی شکل کشور است. تعدادی گنبد بر روی این بام قرار دارند که روی هر کدام از آنها شیشه‌های عدسی محدب تعبیه شده تا هم نور کافی را به قسمت‌ های مختلف حمام برسانند و هم مانعی برای دید به داخل آن باشند. نور داخلی فضاها توسط جام خانه یا گلجام و به طور مستقیم از سقف حمام تأمین می شده است که امروزه نورهای مصنوعی نیز به کمک آن‌ها آمده اند. این عناصر شیشه ای در سرتاسر فضای بام بنا قرار دارند و در تمام طول سال روشنایی

میدان های تهران ، آشنایی با ۱۱ میدان قدیمی و تاریخی تهران

تهران شهری است که از دل آن قصه‌های بسیاری بیرون می‌آید. شهری که با آمدن قاجار شکل دیگری به خود گرفت و توسعه پیدا کرد. این شهر کوچه پس کوچه‌های بسیاری دارد که می‌توان ساعت‌ها از تاریخ آن‌ها صحبت کرد. اما میدان های تهران موضوع دیگری است که جذابیت خاصی دارد.

میدان‌ها در تمام شهرهای کوچک و بزرگ محلی برای بسیاری از امور مهم و اتفاقات خاص تاریخی است. حتی نام میدان‌ها با حساسیت بیشتری انتخاب می‌شود. حالا در این مطلب از سفرزون به سراغ میدان های تهران می‌رویم. در این‌جا ۱۰ میدان قدیمی تهران می‌شناسیم. با مجله گردشگری سفرزون در این گشت و گذار همراه شوید.

میدان آزادی ، جایی برای جشن‌های ۲۵۰۰ ساله

میدان آزادی اولین تصویری است که با نام تهران گره خورده است. میدان آزادی نماد تهران است. این میدان عظیم در دوران پهلوی بنا شد. هدف از ساخت بنا برگزاری جشن‌‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران بود. این میدان از قدیمی‌ترین میدان های تهران است. تا پیش از انقلاب میدان آزادی را میدان شهیاد می‌خواندند. این میدان از شرق به خیابان آزادی ، از شمال به بزرگراه محمدعلی جناح، از غرب به بزرگراه لشگری (جاده مخصوص کرج) و از جنوب به بزرگراه آیت‌الله سعیدی پیوند دارد.

این بنا با طراحی و معماری حسین امانت ساخته شد. میدان آزادی با مرکزیت برج آزادی یکی ازدیدنی‌های خاص تهران است. این اثر بزرگ‌ترین میدان ایران محسوب می‌شود.

این بنا با طراحی و معماری حسین امانت ساخته شد. میدان آزادی با مرکزیت برج آزادی یکی ازدیدنی‌های خاص تهران است. این اثر بزرگ‌ترین میدان ایران محسوب می‌شود.

این اثر یکی از نخستین گذرگاه‌های تهران است که سنگفرش و آسفالت شده است. بنای میدان حدود ده سال طول کشید. روزگاری اکثر ساختمان‌های مهم شهر در اطراف این میدان بودند. ساختمان نظمیه، آن ساختمان بانک شاهی ایران، ساختمان اداره بلدیه، ساختمان تلگرافخانه، اداره عبور و مرور و… از این بناهای مهم بودند. در گذشته میدان امام خمینی با اسامی میدان توپخانه، میدان سپه شناخته می‌شد. این مکان محلی بود برای رژه، اعدام‌ها و بسیاری از حوادث مهم دیگر. گشت و گذار در این منطقه بسیار لذت‌بخش است و شما را به دل بافت تاریخی تهران می‌برد.

میدان انقلاب ، بوی خوش کاغذ و کتاب

میدان انقلاب یکی از اصلی‌ترین میدان های تهران است. این میدان در گذر ایام حوادث مختلفی را سر گذرانده. میدان انقلاب در دوره‌های مختلف به نام  میدان ۲۴ اسفند یا میدان مجسمه شناخته می‌شد. دلیل این نام‌گذاری تولد رضا شاه در تاریخ ۲۴ اسفند بود. به همین مناسبت مجسمه‌ای تمام قد از او را در مرکز میدان قرار داده بودند. به مرور با تغییرات مختلفی که در کشور اتفاق افتاد این میدان نیز تغییر کرد. در حال حاضر گنبدی آبی رنگ در میانه‌ی میدان خودنمایی می‌کند. میدان انقلاب پاتوق دانشجویان است. اطراف میدان پر است از کتابفروشی، کافه و سینماهای مختلف. اگر هوس یک پیاده روی جانانه و خوش رنگ دارید به این میدان سر بزنید.

میدان فردوسی ، به یاد یاقوت

یکی دیگر از میدان های تهران که حوادث بسیاری دیده است همین میدان است. میدان فردوسی محلی بود برای بسیاری از مقاومت‌ها و اعتراض‌های سیاسی. این میدان در طی مراسمی بسیار باشکوه در ۱۷ خرداد ۱۳۳۸ میزبان مجسمه‌ی ابوالقاسم فردوسی شد. این اثر سالیان سال است که از نمادهای مهم شهر تهران است. علاوه بر تمام حوادث سیاسی و اجتماعی مهمی که در میدان رخ داد، نام این میدان با زن سرخ پوش گره خورده است. زنی که هر روز عصر با لباس‌هایی سرخ در میدان به انتظار کسی می‌نشست. روایت‌های درباره‌ی یاقوت بسیار است و هیچکس راز او را کشف نکرد. میدان فردوسی 

تالاب پساب یزد ، طبیعتی ساخته دست انسان

یزد را با کویرها و گرما و معماری بی‌نظیرش می‌شناسند. این زیباترین شهر خشتی جهان، قدر آب را هم خوب بلد است. با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید تا سری کوتاه به یک دریاچه مصنوعی اطراف یزد بزنیم. نشانه‌ای برای قیمت آب، در دل کویر.  در قلب کویر یزد، دریاچه‌ای کوچک خودنمایی می‌کند که این بار هنر دست انسان است.  تالاب پساب یزد، از رها سازی آب‌های تصفیه خانه فاضلاب این شهر در کویر به وجود آمده است. وجود این تالاب، میان ماسه‌های روان کویر، صحنه‌ای زیبا ساخته است. طول تالاب ۳ کیلومتر، عرض آن در بیشترین حالت ۱ کیلومتر بوده و ۱۱۴۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. پوشش گیاهی اطراف تالاب، دسته‌های بزرگ نی است.

تالاب پساب

تالاب یزد میان سرزمینی با فقر آب زیاد خودنمایی می‌کند، و تبدیل به آبشخور حیات وحش کویر شده است. این تالاب، مقصدی موقت برای پرندگان مهاجر زمستانی هم هست. از آب تالاب، برای آبیاری کمربند سبز شهر یزد نیز استفاده می‌شود. اجرای موفق این کمربند می‌تواند مشکل گرد و غبار و هرز رفتن بارندگی‌کم این منطقه را تا حد حل کند.

تالاب پساب یزد به تازگی تبدیل به یک مقصد گردشگری شده است. بسیاری از  علاقمندان به کویر، برای شب‌مانی و لذت بردن از آسمان زیبای یزد به کنار این دریاچه می‌آیند. هرچند برای رسیدن به دریاچه بهتر است از ماشین‌های صحرانوردی و آفرود استفاده کنید.

بهترین زمان و لوازم سفر به تالاب پساب یزد

برای سفر به یزد، دیدن این تالاب و کویر نوردی اطراف آن، بهتر است از اواخر آبان تا روزهای اول بهار را انتخاب کنید. هرچند یزد در بهار هم گرم است، اما به لطف آب، اطراف تالاب خنک‌تر است. به همین خاطر این تالاب می‌تواند انتخاب مقصدتان را راحت‌تر کند.

عینک آفتابی، آب، کرم ضدآفتاب، زیر انداز، سایبان و  صندل‌ برای راه رفتن در ماسه‌های کویر از وسایل ضروری است. یک دست لباس اضافی برای غلت خوردن میان ماسه