جاهای دیدنی لنگرود ، سفری خاطره‌انگیز و پرتنوع

لنگرود با سابقه تاریخی درخشان و طبیعت بکر گیلانی‌اش، یکی از مقاصد مهم گردشگری مردم ایران محسوب می‌شود. جاهای دیدنی این شهرستان بزرگ و باصفا را نمی‌شود به راحتی برشمرد. طبیعت منطقه لنگرود با کوه‌های جنگلی، دریای بی‌کران، رودهای خروشان و آب و هوای معتدل، جای جای لنگرود را تبدیل به جاذبه درخشان گردشگری کرده است. جاهای دیدنی لنگرود به طبیعت محدود نمی‌شود و لنگرود مکان‌های تاریخی و مذهبی بسیاری را نیز در خود جای داده است. با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید تا لنگرود و معروف‌ترین مکان‌های دیدنی‌اش را به شما معرفی کنیم.

پل خشتی لنگرود

پل خشتی لنگرود را که بر روی رودخانه مرکزی شهر لنگرود ساخته شده است، می‌توان نماد شهر لنگرود دانست. یکی از جاهای دیدنی لنگرود که بازدید از آن را نمی‌توان نادید گرفت. پل خشتی لنگرود که برخی ساخت آن را به دوران ایلخانان، بعضی به دوران صفویان و برخی هم به دوران کیاییان مربوط می‌دانند پلی بزرگ است که دو تا از مهم‌ترین محله‌های لنگرود، یعنی فشکالی محله و راه پشته، را به یکدیگر متصل می‌کند. پل خشتی لنگرود با طول ۳۷ متر و عرض ۴ و نیم متر و دهانه‌های فراخ اهمیت خود را در رفت و آمد مردم شهر تا امروز حفظ کرده است. این پل که از خشت و آجر ساخته شده است در زبان محلی خشته پورد نیز نامیده می‌شود.

کومله

بخش کومله چند تا از زیباترین جاهای دیدنی لنگرود را در خود جای داده است. بام کومله یا نگین سبز کومله کوهی در ضلع جنوبی شهر کومله است که می‌توانید از قله آن بخش وسیعی از لنگرود را تماشا کنید. سرسبزی و زیبایی بی‌نظیر طبیعت اطراف و باغ‌های مرکبات و چای زیبایی این منطقه را دوچندان می‌کند. کومله دریاچه‌ای زیبا و دیدنی هم دارد که شامل ۳ آبگیر مجزاست. این آبگیرها تنها ۴ کیلومتر با لنگرود فاصله دارند و با انواع امکانات تفریحی لحظاتی شاد برای مسافران می‌سازند.

قایق سواری در دریاچه و لذت بردن از غذاهای لذیذ گیلانی در رستوران‌های خوب مشرف به دریاچه از جمله این امکانات است. استخر طبیعی کومله یکی از مقاصد پرندگان مهاجر نیز هست که منظره این دریاچه را در کنار باغات و جنگل‌های اطراف زیباتر می‌کند. دریاچه کومله یکی از بکرترین جاهای دیدنی لنگرود است که بازدید از آن می‌تواند حسابی کیفتان را کوک کند.

غار لیاروی

طبیعت‌گرد‌ها عاشق غارهای زیبای بکر و دست‌نیافتنی‌اند. غار لیاروی هم یکی از جاهای دیدنی لنگرود است که کاوشگران را به سوی خود می‌خواند. در ۸ کیلومتری روستای بلوردکان لنگرود، روستای لیارو در کنار رودخانه‌ای قرار گرفته است. پس از عبور از جاده‌ای خاکی و سراشیبی بسیار تندی، به دهانه غار می‌رسیم. غار لیارو دو دهانه جدا دارد که عرض یکی از آن‌ها دو متر است. این همه سختی برای دیدن از این غار می‌ارزد چرا که با قدم زدن در راهروهای غار می‌توانیم قندیل‌های زیبای موجود در غار و آثار لایه‌های آهکی که بر دیواره‌های سنگی غار بر جا مانده است را ببینیم.

برای آشنایی بیشتر با دیدنی های لنگرود کلیک کنید.

مسجد حکیم اصفهان ؛ مسجدی بی‌نظیر در دل اصفهان زیبا

اصفهان، شهر فرهنگ و هنر و معماری است. شهری که معماری و بناهای خاص و منحصر به فردش چشم‌ها را خیره می‌کند و خاطره دیدار این شهر اصیل و قدیمی هرگز از خاطرتان نخواهد رفت. اگر تا به حال به شهر اصفهان سفر کرده باشید، می‌توانید مساجد زیادی را ببینید که علاوه‌بر تاریخ غنی و دور و درازشان، جلوه‌ا‌ی از زیبایی و هنر را نمایان می‌کنند. مسجد حکیم اصفهان نمونه‌ای از مساجد بی‌نظیر اصفهان است و یادگاری از دوران صفوی است که هر ساله توریست‌های زیادی به دیدن این بنای زیبا به این شهر سفر می‌کنند.

اگر دوست دارید مسجد حکیم اصفهان را بیشتر بشناسید و اطلاعاتتان را درباره این بنای تاریخی کامل کنید، با سفرزون همراه باشید:

در دوران صفوی و با رسمی شدن مذهب شیعه، مساجد زیادی در شهر اصفهان بنا شدند که هر یک از آن‌ها علاوه‌بر اهمیت تاریخی موزه‌ای از طرح، رنگ، کاشیکاری و هنر معماری است. مساجد عصر صفوی آنقدر از ظرافت هنرمندانه و زیبایی در نقوش‌ بنا پر شده‌اند که گویی به نگارخانه‌ای پا می‌گذارید که سرتاسر آن را ذوق هنرمندانه فرا گرفته است.

مسجد حکیم اصفهان ؛ یادگار حکیم داوود

مسحد حکیم اصفهان در دوران شاه عباس دوم و در سال ۱۰۶۷ هجری قمری بنا شد که تکمیل و اتمام آن تا سال ۱۰۷۳ هجری قمری طول کشید. این مسجد که در یکی از محله‌های قدیمی اصفهان معروف به باب‌الدشت و در انتهای بازار رنگرزان قرار دارد، توسط شخصی به نام حکیم داوود و همسر او زینب بیگم ساخته شد.

حکیم داوود خود داستان جالبی دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست. او از پزشکان عهد صفوی و دوران شاه عباس دوم بوده‌است که پس از مدتی مورد بی‌مهری دربار قرار می‌گیرد و از آن‌جا راهی هندوستان می‌شود. او پس از مهاجرت به هندوستان، مورد توجه اورنگ زیپ _پادشاه وقت هندوستان_ قرار می‌گیرد. بعد از آن مال زیادی جمع می‌کند و بخشی از آن را به اصفهان می‌فرستد و مسجد حکیم اصفهان توسط همسرش زینب بیگم ساخته می‌شود.

چگونه به اصفهان سفر کنیم؟

شهر اصفهان از جمله آن شهرهایی است که حمل و نقل به آن با انواع وسایل ممکن است. شما می‌توانید با خودروی شخصی‌تان و پس از طی حدود ۴ ساعت و نیم از تهران به اصفهان برسید. همچنین می‌توانید با توجه به بودجه و شرایطتتان یکی از سه وسیله قطار، اتوبوس و هواپیما را انتخاب کرده و به این شهر بی‌نظیر برسید.

نظر شما درباره این شهر چیست؟ آیا تا به حال مسجد حکیم اصفهان را از نزدیک دیده‌اید؟ نظرات، نکات و تجربیات خود را درباره این مسجد کم‌نظیر و بازدید از آن با دوستان سفرزونی خود به اشتراک بگذارید و آن‌ها را برای داشتن لحظاتی به یادماندنی راهنمایی کنید.

برای دریافت راهنمای سفر به اصفهان کلیک کنید.

برای آشنایی بیشتر با دیدنی های اصفهان کلیک کنید.

موزه جواهرات ملی ، قلب تپنده تاریخ کهن و باستانی ایران

در دل توپخانه و در موازات لاله‌زار که خاطراتی قدیمی را درون خود جای داده‌اند، ساختمانی عظیم، بزرگ و با اقتدار به چشم می‌خورد. این ساختمان متعلق به بانک ملی ایران بوده و صدای تپش قلب تاریخ ایران، یعنی موزه جواهرات ملی را می‌توان از آن شنید. اصلا مگر می‌شود به سراغ منطقه توپخانه، فردوسی و لاله‌زار آمد و به یاد تاریخ قدیم تهران و ایران نیافتاد؟

این منطقه به نوعی نمادی از طهران قدیم است و بسیاری از ریش سفیدان از قدم زدن در این خیابان‌ها خاطره دارند. در این هیاهو و شلوغی تهران امروز، قسمتی از ساختمان قدیمی بانک ملی به موزه جواهرات ملی اختصاص یافته است. موزه‌ای که تمدن چند هزار ساله ایران را دل خود جای داده و پشتیبانه مالی واحد پولی ایران است! با سفرزون گشتی در این موزه زیبا بزنید و با اشیاء ارزشمند درون آن بیشتر آشنا شوید.

موزه جواهرات ملی ، تکه‌ای تاریخ ایران در میدان توپخانه

همینطور که در خیابان‌های طهران قدیم قدم بر می‌داریم، به یک ساختمان قدیمی می‌رسیم که انگار دو شیر سنگی بزرگ طلائی رنگ از آن مراقبت می‌کنند. کمی که سر خود را بالا بگیرید، نام بانک ملی ایران را روی تابلوی بالای ساختمان خواهید دید. شاید تعجب کنید و از خودتان بپرسید که چرا چنین ساختمان قدیمی و تاریخی باید متعلق به بانک باشد؟

در حقیقت این ساختمان جزء اولین شعب بانک ملی ایران و جزء انواع این بانک محسوب می‌شود. با وجود اینکه خود ساختمان حدود یک قرن قدمت دارد، اما پیشینه تاریخی ساختمان نیست که باعث ارزش بالایی آن شده.

در دل این ساختمان قدیمی صدای تپش قلب تاریخ ایران می‌آید. ضربان اصلی تاریخ چند هزار ساله ایران را می‌توانید از درون این ساختمان بشنوید. بله، درست متوجه شده‌اید، موزه جواهرات ملی ایران داخل این ساختمان قدیمی و زیبا قرار دارند که با دو شیر سنگی از آنها محافظت می‌شود.

غنائم نادرشاه

در این میان، سلاح و جواهرات زیادی وجود داشتند که به عنوان هدایای مختلف از طرف پادشاه هندوستان ارسال شدند. نادرشاه پادشاهی جوانمرد بود. به همین دلیل قسمتی از این غنائم را به رسم جوانمردی بین سربازان پخش کرد. سپس قسمتی دیگر را به دول همسایه فرستاد تا امنیت و آرامش منطقه را حفظ کند و به دلیل اعتقاد قلبی، مقدار زیادی از آن را به آستان قدس رضوی و حرم امام رضا (ع) اهدا نمود.

دوران قاجاریه

زمانی که نوبت حکم‌رانی قاجارها فرا رسید، آرامشی نسبت در کشور حاکم شد. به همین دلیل پادشاهان مجددا توانستند تا جواهرات مختلف را کنار هم گردآوری کنند. طرز فکر این پادشاهان کمی متفاوت بود. آنها دستور می‌دادند تا این جواهرات را بر روی وسایل مختلف قرار دهند. مثالی از این وسایل را می‌توان کره جواهر نشان، تاج کیانی و تخت نادر دانست. در گذشته این آثار مهمان کاخ گلستان بودند اما بعد از پادشاهی رضا پهلوی، این جواهرات به دستور وی به کاخ مرمر منتقل شدند.

پس از آن در سال ۱۳۱۶ نهایتا ساختمان بانک ملی ایران تکمیل شد. از آن زمان به بعد تمامی این جواهرات به این ساختمان منتقل شدند و حکم پشتوانه اسکناس ایران را پیدا کردند. این روند تا سال ۱۳۳۹ ادامه داشت. در این سال بانک مرکزی در ایران افتتاح شد و به همین دلیل جواهرات را که پشتوانه پول ایرانی بودند را در اختیار بانک مرکزی قرار دادند.

پس در اصل جواهراتی که داخل این موزه وجود دارند، متعلق به دوران صفوی، افشار، قاجار و پهلوی هستند. در این میان جواهراتی بسیار گران قیمتی همانند الماس دریای نور، تخت نادری، تاج کیانی، جقه نادری، تخت طاووس، کره جواهر نشان، تاج فرح و … وجود دارند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.

برای دریافت راهنمای سفر به تهران کلیک کنید.

برای آشنایی بیشتر با دیدنی های تهران کلیک کنید.

تنگه کافرین ، تکه‌ای گم شده در دل زیبا‌هایی بیشمار استان ایلام که حتما باید دید

گاهی واقعا باید از خودمان بپرسیم که چرا به یک کشور خارجی سفر می‌کنیم؟ ما حاضریم هزینه‌های هنگفتی را متحمل شویم و مثلا در سنگاپور یا تایلند به دیدن مکان‌های طبیعی برویم. حتما اگر از تمام کسانی که به کشور‌های خارجی سفر کرده‌اند در مورد تنگه کافرین، دره عشق، تنگه ارغوان و یا از این قبیل مکان‌های طبیعی بکر ایران بپرسید، اکثرا آنها این مناطق را نمی‌شناسند. کشور ما آنقدر مناظر و جاذبه طبیعی و دیدنی دارد که برای دیدن آنها باید سال‌ها زمان صرف کنید که الحق که ارزش سالیان سال وقت گذاشتن را نیز دارد. در این میان برخی مناظر دیدنی هماند تنگه کافرین کمتر شناخته شده‌اند و هنوز همانند جاذبه‌های دیگر مورد هجوم جمعیت قرار نگرفته‌اند. با سفرزون همراه باشید تا تکه‌های گم شده در دل طبیعت ایلام را پیدا کنید.

تنگه کافرین دقیقا در کجا واقع شده است؟

در هشتاد و هفت کیلومتری شهر زیبای ایلام، شهرستانی به نام بدره قرار دارد. این شهرستان به تازگی و در اوایل سال ۱۳۹۲ از بخش تبدیل به شهرستان شده. رودخانه و سد بزرگ سیمره در نه کیلومتری شهرستان بدره واقع شده. اگر حدود پانزده کیلومتر از شهرستان بدره فاصله بگیرید، به تنگه کافرین خواهید رسید. در نتیجه می‌توان گفت که تنها شش کیلومتر این تنگه زیبا با رود بزرگ سیمره فاصله دارد.

از طرف دیگر تنگه کافرین در ارتفاع حدود هفتصد متری از سطح دریا قرار دارد. ارتفاع این تنگه از سطح دریا به علاوه نزدیکی به رودخانه سیمره باعث خلق منظره بسیار زیبایی شده است. اکثر بازدیدکنندگان تنگه کافرین، مجذوب منظره زیبای رو به سد و رودخانه سیمره شده‌اند. در حقیقت از هیچ نقطه دیگری نمی‌توان چنین نمایی به سمت رودخانه سیمره را تجربه کرد.

سیمره نیز جزء رودخانه‌های بزرگ ایران به شما می‌آید و حدود ششصد و پنجاه کیلومتر طول دارد. این رود از تلاقی رود‌های قره سو و گاماسیاب تشکیل شده و نهایتا خودش را به منطقه کرخه می‌رساند. جالب است بدانید که رود جاری در تنگه کافرین نیز نهایتا به سیمره می‌رسد.

دسترسی به تنگه کافرین

شما از دو سمت می‌توانید خودتان را به تنگه کافرین برسانید. اگر از سمت مرکز، شرق و یا شمال ایران قصد شروع سفر را دارید، بهتر است خودتان را ابتدا به خرم آباد برسانید. از خرم آباد باید جاده کمربندی را پیش بگیرید و به سمت جاده قدیم پل دختر اندیمشک بروید. زمانی که داخل جاده قدیم پل دختر به اندیمشک قرار گرفتید، با توجه به تابلوی دره شهر مسیر خود را عوض کنید.

چند کیلومتری که پیش رفتید، به دره شهر خواهید رسید. باز هم مسیر را مستقیم ادامه دهید تا به بدره برسید. در این مسیر چندین و چند روستای مختلف را باید پشت سر بگذارید.

بعد از رسیدن به بدره باید مسیر خود را به سمت شهرک ولیعصر پیش بگیرید. زمانی که با این شهرک رسیدید، می‌توانید از محلیان آن منطقه آدرس تنگه کافرین را بپرسید. حدود چند دقیقه‌ای را باید در جاده خاکی بروید تا نهایتا به تنگه کافرین برسید.

مسیر دوم از ایلام آغاز می‌شود. اگر از شهر ایلام قصد دارید حرکت کنید، باید به سمت فرودگاه بین المللی ایلام بروید. مسیر را در جاده ایلام ملکشاهی ادامه دهید تا به جعفرآباد برسید. همینطور مسیر را به صورت مستقیم ادامه دهید تا به شهرک ولیعصر برسید و از آنجا عازم تنگه کافرین شوید.

برای آشنایی بیشتر با دیدنی های ایلام کلیک کنید.

تنگه ارغوان، تابلویی نقاشی شده با رنگ ارغوانی در دل طبیعت شهر ایلام

چقدر به طبیعت‌گردی و دیدن جاهای بکر طبیعت ایران علاقه دارید؟ آیا جزء کسانی هستید که ترجیح می‌دهید یک جای دنج و ناشناخته طبیعت را کشف کنید؟ اگر اینطور است، پس حتما باید با تنگه ارغوان بیشتر آشنا شوید. تنگه ارغوان یکی از جاذبه‌های دیدنی شهر ایلام به شمار می‌آید که به تازگی مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. جالب است بدانید که بر خلاف مناطق طبیعی بکر و زیبای دیگر، دستری به این تنگه زیبا اصلا صعب العبور نیست. این تنگه زیبا در شمال شرقی استان ایلام واقع شده و در مسیر تنگه قوچعلی قرار دارد. اگر قصد سفر به این جاذبه دیدنی را دارید، با سفرزون همراه شوید تا آشنایی کامل با تنگه ارغوان پیدا کنید.

تنگه ارغوان، چشم اندازی بنفش بر فراز ارتفاعات شهر ایلام

گاهی با دیدن طبیعت بکری همانند تنگه ارغوان به این نتیجه می‌رسیم که هنوز هم این زمین جایی برای نفس کشیدن و زندگی کردن دارد. هنوز هم این زمین گنج‌های خود را در مکان‌هایی ناشناخته مخفی کرده تا پای بشر به آنها نرسد. اما با این حال باز هم بشر کنجکاو هر پستو را می‌گردد تا جایی برای نفس کشیدن پیدا کند. واقعا حکایت غریبانه‌ای است که خودمان این طبیعت را آلوده می‌کنیم و از طرفی باز به دنبال فضایی برای نفس کشیدن می‌گردیم.

تنگه ارغوان همان تکه‌ی دنجی است که مادر طبیعت از دست بشر مخفی کرده. در دل کوه‌ها و ارتفاعات شهر ایلام در غرب ایران عزیزمان، تکه‌ای از بهشت نهفته است. تکه‌ای که هنوز هم به ما ثابت می‌کند چشمان ما ارزش دیدن را دارند. این دره زیبا همانند تابلویی دل‌انگیز است که خداوند با صبر و حوصله تمام و تنها با رنگ ارغوانی به تصویر کشیده.

زیبایی تنگه ارغوان

در حدود یکصد و هفتاد هکتار اراضی سرسبز و بکر دامان کوهستان که پناهگاه گونه‌های در حال انقراض حیوانات و گیاهان مختلفی است. این تنگه چشم‌نواز بر خلاف چیزی که تصور می‌کنید هیچ شباهتی به تنگه‌های دیگر ایران ندارد.

اصولا زمانی که صحبت از تنگه به میان می‌آید، راه آبی باریک در منظر ما نمایان می‌شود که دو طرف دره را می‌توانید بدون برگرداندن گردن خود در یک خط ببینید. گاها برای عبور از قسمت‌های مختلف تنگه باید شانه خود را کمی کج کنید تا قادر به عبور باشید. اما تنگه ارغوان اصلا اینطور نیست. بلکه کاملا بر خلاف تصور شما یک دره بسیار پهناور است که از بلند‌ترین ارتفاعات آن قسمت قادر به دیدن تمام آن خواهید بود.

درختان ارغوان این تنگه زیبا

به هر صورت با وجود اینکه درختان ارغوان مهم‌ترین دلیل زیبایی تنگه هستند، اما زیبایی‌های دیگری نیز در این تنگه زیبا وجود دارند. ماه چهار عنصر حیات اصلی داریم، آب، آتش، باد و خاک، هر کس از یک عنصر لذت می‌برد و قطعا کسانی که از وجود آب لذت می‌برند کم نیستند. به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال این هستند جایی که برای سفر انتخاب می‌کنند دارای رودخانه، برکه و یا تالابی باشد. خب مگر می‌توان به یک تنگه طبیعی سفر کرد و انتظار دیدن رودخانه را نداشت؟

در دل این تنگه زیبا نهری خروشان و زلال جریان دارد که می‌توانید حتی داخل آن آب تنی کنید. این رودخانه همانند رود کارون داخل دره عشق نیست و نمی‌توان داخل آن رفتینگ و یا ماهیگیری کرد. اما به هر صورت باعث زیبا‌تر شدن فضای اطراف و خنک‌تر شدن هوا می‌شود. چشمه‌های متعددی از دل کوه‌های اطراف می‌جوشند و در نهایت با شتاب خودشان را به رودخانه می‌رسانند. آب این چشمه‌ها خنک، زلال و قابل شرب است و می‌توانید با خیال راحت از آن آب بنوشید.

چه تجهیزاتی برای سفر به تنگه نیاز است؟

بر خلاف تنگه‌های دیگر همانند تنگه زمان یا تنگه واشی فیروزکوه، برای عبور از این تنگه اصلا لازم نیست که به دل رودخانه بزنید. تنها یک جفت کفش پیاده‌روی برای تمام مدت شما کافیست. نه احتیاجی به لوازم کوهنوردی دارید و نه تجهیزات قایق سواری و ماهی‌گیری، در نتیجه سبک سفر کنید و به جای آن ملزومات خوراکی همراه داشته باشید.

برای آشنایی بیشتر با دیدنی های ایلام کلیک کنید.