کلانشهر تهران بناهای تاریخی، جاهای دیدنی و مکانهای تفریحی بسیاری دارد؛ آنقدر که ممکن است بعضی نقطههای مهم توریستیاش از چشم پنهان بماند یا در شلوغیهای خیابانهایش گم شود. بیشتر مسافرهای تهران، برای انجام کارهای تجاری و اداری به این شهر سفر میکنند و بیشترشان نمیدانند، چه گنجینههای ارزشمندی در دل این شهر جا گرفتهاند. گنجینههایی که قطعاً دیدنشان بعد از یک روز شلوغ کاری، حسابی حال آدم را سرجایش میآورد. با مجله گردشگری سفرزون، با ۱۰ پیشنهاد بازدید از جاهای دیدنی تهران همراه شوید.
<b>z35W7z4v9z8w</b>
موزهی هنرهای معاصر| خانهی بزرگترین گنجینهی هنر مدرن خارج از اروپا و آمریکا
موزهی هنرهای معاصر تهران، از معروفترین موزههای هنری ایران است که بزرگترین گنجینههای هنر مدرن خارج از اروپا و آمریکای شمالی را در دل خود جا داده است. این موزه مالک یکی از ۵ تا ۱۰ مجموعهی مهم هنر نوگرا در دنیاست و ۹ گالری دارد: ۳ نمایشگاه شامل بیش از ۴ هزار اثر از نقاشان و هنرمندان ایران و جهان در گنجینهی دایمی موزه و ۶ گالری که به نمایشگاههای موقتی و فصلی اختصاص دارد. موزهی هنرهای معاصر یکی از آن جاهای دیدنی تهران است که دوستداران هنر گهگاه برای عوض شدن حالشان باید راهیاش شوند. فقط یادتان باشد این موزه روزهای تعطیل باز نیست و حتما قبل از عازم شدن از باز بودنش مطمئن شوید.
برای دریافت راهنمای کلیک کنید.
نشانی: خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله.
مجموعهی بازار تهران| نبض اقتصاد ایران
بازار تهران از قدیمیترین، بزرگترین و در عین حال، زندهترین بناهای تهران است که همیشه پر است از خریدار و فروشنده و گردشگر. بنای اولیهی بازار مربوط به سالهای ۹۰۰ تا ۹۲۰ هجری شمسی است. بخشهای قدیم بازار تهران با سقفهایی به شکل طاق و گنبد ساخته شده و روشنایی این قسمت از بازار، از روزنههایی که در گنبدهای آجری وجود دارد، تأمین میشود. مجموعهی بازار تهران، همچنان بهعنوان یکی از فعالترین قطبهای اقتصادی تهران شناخته میشود. اگر دلتان یک خرید ارزان و بهصرفه میخواهد، بازار تهران را فراموش نکنید. فقط یادتان باشد بازار روزهای تعطیل ادامه مطلب...
برای آشنایی بیشتر با کلیک کنید.
برای خرید بلیط هواپیما خارجی و رزرو تورهای سفرزون به سایت سفرزون مراجعه کنید.
قلعه رودخان یکی از خاصترین قلعههای ایران است. این قلعه در قلب جنگلهای شمال ایران قرار دارد. رودخان یکی از قلعههایی است که بازدید از آن شکوه را در دل بیننده میآفریند. این قلعهی تاریخی با عبور از روزگاران همچنان سالم است. بازدید از قلعه رودخان سفری است رویایی و فراموش نشدنی. در این مطلب با مجله گردشگری همراه شوید تا به سفر کنیم.
در خصوص تاریخ بنای این قلعه نظرات متفاوتی وجود دارد. عدهای معتقدند که رودخان در روزگار ساسانیان بنا شده است. در دورههای بعد این بنا مرمت شده، روزگار سلجوقیان ، اوج شکوه این قلعه بوده است. با وجود این نظریات میتوان گفت این قلعه شباهت بسیار زیادی به آثار مغولی دارد. این بنا با مصالحی کاملا طبیعی ساخته شده است. تمام اجزای به کار رفته در بنا از محیط اطراف گرفته شده. این سازهی ارزشمند در ۳۰ مرداد ۱۳۵۴ خورشیدی، به شماره ۳/۱۵۴۹ در فهرست آثار تاریخی و ملی ثبت شد.
اما ماندگارترین نام قلعه، رودخان است که به دلیل وجود رودیست به همین نام در همسایگی قلعه . این قلعه رفت و آمدهای تاریخی بسیاری به خود دیده. گفته شده این بنا روزگاری پایگاه اسماعیلیان بوده. مدتی هم میرزا کوچک خان در این قلعه حضورداشته است.مسیر جنگلی، شیب قلعه و رودخانهی توفندهی رودخان که دشمنان را به کام خود میکشید از علل مقاومت این قلعه است.
با گذشت سالها این قلعه در میان جنگلهای گیلان به خواب فرو رفته بود. تا اینکه محققی لهستانی به نام آلکساندر شودزکو خچکو در سال ۱۸۳۰ میلادی، قلعه را دید و دربارهی ان چنین نوشت: «دژی است بر بالای کوهی در قسمت علیای رودخانه ای به همین نام، بام آن سنگی است و طرفین ورودی دارای دو برج دفاعی مستحکم است و بر کتیبه سردر ورودی آن حک شده است که این قلعه برای نخستین بار در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هـ.ق برای سلطان حسام الدین امیردباج بن امیر علاءالدین اسحق تجدید بنا شده است»
غذاهای ترکیبی سنتی و هیجان انگیز هستند. این طعمها با افسانهها و قصههای باستانی گره خوردهاند. این غذاها از فرهنگهای مختلفی تاثیر گرفتهاند. با افزایش سفرهای ایرانیان به کشور گرجستان، بدنیست که در خصوص فرهنگ غذایی این کشور بیشتر بدانیم. اکثر غذاهایی که در گرجستان سرو میشوند گوشت را ترکیب خودشان دارند! این غذاها هر کدام شیوهای خاص برای طبخ دارند. اگر شما هم میخواهید با این خوراکیهای خوشمزه بیشتر آشنا شوید با مجله گردشگری باشید. در منطقه گرجستان بیش از ۱۵۰ نوع غذا وجود دارد که عمدتا از دیگر فرهنگ های غذایی آسیا تأثیر پذیرفته اند. در این مطلب سعی داریم بهطور کامل غذاهای گرجستان را معرفی کنیم. این غذاها آنقدر هیجانانگیزند که با خواندن این مطلب حتما به فکر آماده کردن یکی از آنها میافتید!
خینکالی یک لقمهی خوشمزه است. طعم این غذا شما را شگفت زده میکند. خینکالی را میتوان در فهرست محبوبترین غذاهای گرجستان قرار داد. برای طبخ این غذا ترکیبی از گوشت گاو( بره یا خوک) به همراه ادویه آماده میشود. این مخلوط داخل لقمهای خمیری به شکلی خاص پیچیده میشود. البته این غذا را میتوان با ترکیبات گیاهی مانند پورهی سیب زمینی و سبزیجات آماده کرد.
چاناخی یک تاس کباب خوشمزهی گرجی است. این غذا در ظرفی سفالی به همین نام طبخ میشود. این تاس کباب از گوشت بره، سیب زمینی، بادمجان، گوجه، سیر، سبزیجات، پیاز و هویج تهیه میشود. این غذا روی شعلهای آرام پخته میشود تا طعم آن بهتر باشد و جا بیفتد.
آیا تا به حال یک آسیاب بادی را از نزدیک دیدهاید؟ شاید تصور بیشتر ما از آسیابهای بادی ، از میان کارتونهای کودکیمان باشد؛ غافل از اینکه یکی از زیباترین و قدیمیترین آسیایهای بادی را در کشور عزیزمان ایران داریم. آسیاب بادی نشتیفان ، از کهنترین و زیباترین آسیابهای بادی است که در استان خراسان رضوی و در جنوب شرقی شهرستان خواف قرار دارد.
آسیاب بادی نشتیفان بیشک یکی از زیباترین آثار به جای مانده از دوران کهن است که میتوان شاهکار معماری ایرانی را در ساخت و کارکرد آن دید. اگر میخواهید با این شگفتی عصر صفوی آشنا شوید، همراه با مجله گردشگری به منطقه نشتیفان سفر کنید:
نام این آسیاب بادی، برگرفته از منطقهای خاص در نزدیکی شهر خواف است. جالب است که بدانید “نشتیفان” از دو واژه “نش” به معنی نیش و “تیفان” به معنی توفان ساختهشدهاست. برخی واژه “نش” را کنایه از نیش عقرب میدانند که در مناطق گرمسیری وجود داشتهاست. برخی افراد محلی، آسیابهای بادی را، “آسباد” مینامند. این نامگذاری از آن جهت است که وزش بادهای موسمی از سمت سیستان، به مدت ۱۲۰ روز ادامه داشته و از این رو این منطقه مکان مناسبی برای ساخت و بهرهبرداری از آسیابهای بادی بودهاست.
آسیاب بادی نشتیفان، یادگاری از عصر صفویه است که معماری و ساخت آن و همچنین نوع مهندسی خلاقانهاش، نظر بسیاری از افراد را خودش جلب کردهاست.
تفاوت اصلی و مشهود این آسیاب، با دیگر آسیابهایی که تا به حال دیدهایم، در نحوه قرار گرفتن آن است. آسیاب بادی نشتیفان، برخلاف آسیابهای معمول، پرهای دایرهای شکل که به دور یک محور میگردد ندارد؛ بلکه پرههای این آسیاب، به شکل عمودی ساخته شدهاند و به صورت ایستاده حول یک محور استوانهای شکل میچرخند و قسمت زیرین آن به سنگ آسیاب متصلاست. این اسیابهای بادی چوبیاند و ساختار سادهای دارند، اما از حیث مهندسی ساخت و قدمت و عملکرد، بسیار شاخص و ستودنی هستند.
این آسیابهای بر روی سکوهایی بلند و ساختهشده از کاهگل بنا شدهاند که برای رسیدن به آن، باید پلههای کاهگلی و قدیمی را بالا رفت. آسیابها، به ترتیب و با نظم زیبایی در کنار هم تعبیه شدهاند و میان هر آسیاب با آسیاب مجاورش، دیوارهای از کاهگل قرار گرفتهاست. این تفکیک و نظم از آن جهت است که در زیر هر یک از آسیابها، با فاصلهای منظم اتاقکی قرار دارد که امتداد هر آسیاب در آنجا واقع شده و سنگ آسیاب درون اتاقکها قرار دارد.
اتاقکهای ساختهشده در زیر آسیاب بادی نشتیفان، مساحت کمی دارند و سقف آنها به شکلگنبدی و از ترتیب منظمی از سنگها ساختهشده. سنگ آسیاب در وسط اتاقک قرار گرفته و دایرهای شکل است. آسیابان نیز گاه درون اتاقکها برای کنترل و نظارت سنگ آسیاب و گاه در بالای بلندی برای اطمینان از درست کار کردن پرهها حضور داشت.
نکته جالب، درباره اتاقک زیرین (همکف) آسیابها، این است که آنها را برخلاف جهت وزش باد ساختهاند تا هنگام وزش بادهای شدید، مشکلی برای انجام فعالیت نداشتهباشند. این اتاقکها، انبار اصلی غلات بودهاند و کار اصلی آسیابها، در واقع آسیاب گندن و جو بودهاست. آسیاب بادی نشتیفان، به سبب قدرت و کارایی منحصر به فرد خود، تاثیر زیادی را بر کارایی و اقتصاد مردم این منطقه گذاشتهبود و افراد ساکن در آنجا، از طریق آسیاب کردن غلات، معیشتشان را فراهم میکردند.
یکی از شگفتیهای این آسیاب ، وجود ابزاری ساده و ابتدایی است که در حفره زیرین سنگ اسیاب قرار دارد و همچون اهرم، برای نگاهداشتن سنگ آسیاب از حرکت، عمل میکند. از دیگر شگفتیهای مهندسی صفویان در ساخت این آساب بادی وجود “تخت وحشت” است. این ابزار از قسمت پایین و از داخل، کار کنترل و کند کردن سنگ آسیاب را بر عهده دارد. پس از انکه تخت وحشت کار خود را انجام داد، بدون درنگ چرخ و پره را در قست فوقانی با اهرمی به نام “نیباد” متوقف کرده و کار تعطیل میشود.
تنها چیزی که میتواند مانع از انجام کار آسیاب بادی نشتیفان شود، نبودن و نوزیدن باد است. در واقع هر چه باد بیشتری شروع به وزیدن کند، آسیاب نیز با سرعت بیشتری حرکت میکند و بر عکس. امروزه، قسمتهای تخریب شده این آسیاب مرمت
سرزمینی است که تاریخی کهن دارد. این کشور پر جاذبه یکی از مقاصد اصلی سفر ایرانیان است. در سفربه ارمنستان شما با دنیایی از طعمهای جدید رو به رو میشود. غذاهای ارمنستان به قدمت همین سرزمین هستند. با مزه مزه کردن هر طعم بخشی از فرهنگ مردم آن را درک میکنید. ممکن است بعضی از این غذاها برای ما نام آشنا باشند. چرا که در سزمین قفقاز اشتراک بسیاری دیده میشود.ما در این مطلب از مجله گردشگری سفرزون میخواهیم گشتی در این طعمهای تازه و متنوع بزنیم. برای آشنایی بیشتر با غذاهای کشور ارمنستان همراه ما باشید.
این غذا ترکیبی خوشبو است که در یک کدو تنبل پخته میشود! برای تهیه این غذا از ترکیب بادام، خرما، سیب، آلو، زغال اخته، زردآلو، آلو بخارا و کشمش استفاده میکنند. این مخلوط را با برنج نیم پز، عسل و دارچین، داخل کدو میریزند. کدو را با کمی آب روی شعلهای ملایم قرار میدهند. قاپاما یکی از غذاهای ارمنستان است که در مناسبتهایی خاص مانند کریسمس طبخ میشود.
اسپاس یکی از سوپهای محبوب در میان غذاهای ارمنستان است. این سوپ بافتی سبک و طعمی لذتبخش دارد. اگر طرفدار خوردن یک کاسه سوپ خوشمزه هستید در ادامه با ما باشید.این سوپ یک وعدهی انرژی بخش برای روزهای سرد سال است. اما میتوان آن را بهصورت سرد هم میل کنید. برای تهیه اسپاس از ماست، جو(گندم)، خامه و سبزیجات تازه استفاده میکنند. این غذا به سوپ سفید هم معروف است.
خش از آن اشتراکات فرهنگی خوشمزه است! کله پاچه در سفرهی غذاهای ارمنستان بسیار محبوب است. این غذا بیشتر برای روزهای سرد سال آماده میشود. خش در اکثر مواقع برای صبحانه در نظر گرفته میشود. این غذای پرکالری و خوشمزه با سیر فراوان تهیه میشود.
گوشت قرمز جایگاه ویژهای در غذاهای ارمنستان دارد. یکی از غذاهایی که در بین مردم بسیار محبوب است و شما اسم آن را در همهی منو ها میبینید، خورواتس است. میتوان گفت این کباب همان شیشلیک است. آماده کردن خورواتس برای ارمنیها یکی از راحتترین کارهاست. اگر به ارمنستان سفر کردید در انتخاب این غذا دقت کنید، چرا که با گوشت خوک نیز طبخ میشود.
هاریسا یکی دیگر از محبوبترین غذاهای ارمنستان است. این غذای لطیف مانند حلیم است. از ویژگیهای خاص هاریسا جایگاه تاریخی آن است. این غذا در روزگار جنگهای عثمانی بسیار طبخ میشد. به همین دلیل از غذاهای ویژهی کشور محسوب میشود. برای تهیهی هاریسا گوشت مرغ یا گوسفند را به همراه گندم، برای مدتی طولانی روی شعلهای آرام قرار میدهند. تمام مواد نرم میشوند و حلیمی خوش طعم به دست میآید.