پر از جشن و پایکوبی بود. امروزه از آن همه جشن و سرور تنها نوروز و چهارشنبه سوری برای ما به ارث مانده است. در این روزهای میانهی پائیز، هر چه روزها پیش میروند به آذر جشن نزدیکتر میشویم.
بد نیست دربارهی این جشن بیشتر بدانیم تا در آذر، دوست و آشنا را دور هم گرد آوریم، گل بگوئیم، گل بشنویم، از میوهها و غذاهای پائیری تناول کنیم، لذت ببریم و جشن بگیریم. فردا، روز برگزاری «آذر جشن»، یکی دیگر از جشنهای ایرانیان است که در پیوند با آتش قرار دارد و به مناسبت فرارسیدن ماه آذر و برافروختن نخستین شعله زمستانی گرامی داشته میشود.
فصل خوب میوههای پاییزی
پس اگر شما هم دنبال بهانهای اصیل ریشهدار برای مهمانی گرفتن هستید برای مهیا شدن برای جشن آذر با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید.
جالب است بدانید، نیاکان ما بسیار شاد بودند و در هر ماه بهانهای برای دور هم جمع شدن و جشن گرفتن دست و پا میکردند. مثلا هر وقت عدد ماه و عدد روز با هم یکی میشدند، شادی میکردند. در این میان نوروز یکی از این جشنهای ماهیانه و از بزرگترین و مهمترین آنهاست.
جشن مهرگان و شهریورگان هم جشنهای شناخته شده و معروفی بودند که به ترتیب در مهر و شهریور برگزار میشدند. آذر جشن هم از جشنهایی است که در آن به استقبال زمستان میرویم.
ابوریحان بیرونی گفته است که وقتی روز آذر با ماه آذر کنار هم قرار بگیرد، آن روز جشن آذر است. این جشن را با نامهای آذرگان و آذرخش هم میشناسند. البته در برخی متون، روز سوم آذر هم به نام آذرگان نامگذاری شده است.
اما آذر جشن را باید جشن آغاز آخرین ماه پاییز ادامه مطلب...
خرید بلیط هواپیما خارجی و بلیط هواپیما داخلی و رزرو هتل خارجی و رزرو هتل داخلی به سایت سفرزون مراجعه کنید.
دیدنیهای اصفهان، شهر فرهنگ و هنر میتواند بخش بزرگی از خاطرات سفر ما را به خود اختصاص دهد. گشت و گذار در دنیای تاریخ، فرهنگ و بناهای شگفت انگیز آنقدر جذبتان میکند که زمان را فراموش خواهید کرد. مسجد شیخ لطف الله یکی از شاهکارهای کارنامهی معماری صفویان در ایران است که از مهمترین جاذبههای گردشگری به حساب میآید؛ آنقدر که لوئی کان، معمار برجسته جهان، دربارهی آن گفته است: من فقط در عالم خیال و با جوهری از طلا و نقره میتوانم چنین اثری را تصور کنم. با مجله گردشگری سفرزون همراه شوید تا از راز زیباییهای این بنای لاجوردی آگاه شوید.
مسجد شیخ لطف الله در میدان عالی قاپو از جاهای دیدنی اصفهان
مسجد شیخ لطف الله شهرتی جهانی دارد. بسیاری از گردشگران خارجی که برای دیدن اصفهان به ایران میآیند در لیست مهمترین دیدنیهای سفر خود این مسجد خوش آب و رنگ لاجوردی را در اولویت خود قرار میدهند. این زیبایی اما به حدود ۳۰۰ سال پیش بازمیگردد. یعنی درست زمانی که صفویان در حال معماری بناهای مختلف برای آبادانی ایران و زنده نگه داشتن نام خود بودند.
مسجد شیخ لطف الله در گذر زمان
هنگامی که طرح ساخت میدان نقش جهان اصفهان در حکومت صفویان پایه ریزی شد، مسجدی نه چندان بزرگ در طرح اولیهی آن وجود داشت. اجرای این طرح در سال ۱۰۱۱ هجری قمری به دستور شاه عباش اول شروع شد و ۱۷ سال بعد یعنی در سال ۱۰۲۸ هجری قمری، گنبدی چند رنگ و زیبا از میدان زیبای اصفهان سربرآورد.البته اسناد تاریخی نشان میدهند که مسجدی کوچک در همان مکان قرار داشته و بنای تازه به دست استاد محمدرضا اصفهانی بر آن ساخته شد تا پازل خوشطرح و رنگ بناهای اصفهانی با آن ادامه مطلب...
خرید بلیط هواپیما خارجی و بلیط هواپیما داخلی و رزرو هتل خارجی و رزرو هتل داخلی به سایت سفرزون مراجعه کنید.
فصل پائیز یکی از زمانهایی است که باید برای آن کلی وقت خالی داشته باشیم تا به مهمانی بیتکرار استانهای کویری برویم. شهرها و روستاهای کوچک و بزرگی که معماری خاص خود و روحیات گرم و صمیمیشان خاطراتی بینظیر برای ما میسازند. در میان همهی این زیباییها برخی روستای کویری هستند که به سبب ویژگیهای خاص تاریخی خود در میان گردشگران بسیار معروف و محبوبند. یکی از این روستاهای زیبا، روستای گرمه است که در قرار دارد. این روستا در شرق استان اصفهان از توابع نائین و خور و بیابانک و در کویر مرکزی ایران واقع شده است. ارتفاع روستای گرمه از سطح آبهای آزاد ۷۵۰ متر و آبوهوای آن در اثر همنشینی کویر خشک و گرم است. برای شناخت بیشتر این روستای زیبا با مجله گردشگری سفرزون باشید.
کویر مصر ، همسایهی روستای گرمه
نام این روستای شگفتانگیز به دلیل اینکه بر سر راه جادهی ابریشم قرار دارد در متون تاریخی بسیاری آمده است و همیشه مورد توجه بوده. روستای گرمه مجموعهای از زیباییهای طبیعی است که هر سوی آنرا تماشا کنید چیزی برای شگفتی دارد. از چشمههای آب معدنی پربار آن تا کویر و نخلستانهای پر نعمت آن، همه و همه هدیههایی هستند که زمین به ساکنان این روستا بخشیده است. علاوه بر این جاذبههای طبیعی، ردپای تاریخ را میتوان در دل روستای گرمه جستجو کرد. آثاری ارزشمند که روزگاران بسیاری در این منطقه شاهد بودهاند.
رد پای تاریخ در دل قلعهی باستانی روستای گرمه
در ابتدای ورودتان به روستای گرمه آنچه که نظر شما را به خود جلب میکند شیوهی ساخت خانههای این روستا است. خانههایی ساده و صمیمی که بر روی تپههای خاره بنا شدهاند. این خانهها مانند بسیاری از آثار معماری کویریاند و برای خنک ماندن فضای داخلی آنها از مصالح و معماری خاصی شکل گرفتهاند. علاوه بر شکل خانههای روستای گرمه ، کوچههای این روستا که حالتی قدیمی و رازآلود دارند شما را مجذوب میکنند. ساباتهای این روستا نمونهای عالی از معماری کویری ادامه مطلب...
خرید بلیط هواپیما خارجی و بلیط هواپیما داخلی و رزرو هتل خارجی و رزرو هتل داخلی به سایت سفرزون مراجعه کنید.
جایی در جنوب شرقی دریای ، منطقهی گلوگاه قرار گرفته که پیشینهی تاریخی پر باری دارد و در آن نشانههایی برای ادراک قدمتش یافت میشود. این ناحیه در دورهی اسلامی با نام کبود و نامیه شناخته میشده است و متاسفانه بعد از حملهی تلخ مغولها، این شهر با ویرانیهای عظیمی روبهرو شده و اقوام آن پراکنده شدند. خرابهها و اشیای یافت شده در این منطقه قدمت این شهر را به سال ۱۲۵۴ برمیگرداند و وجود خندق کلباد در شرق گلوگاه، تپه گراودین در شمال غربی و بقایای جاده شاه عباسی در جنوب آن، ارزش تاریخی این منطقه از مازندران را نشان میدهد. اهالی گلوگاه به اقوام کلبادی، طبری، گلو و عمرانلو تقسیم میشوند و سایر افراد این منطقه مهاجرینی هستند که ساکن آن شدهاند. برای سفر به جاهای دیدنی گلوگاه با مجله گردشگری سفرزون همراه شوید.
عکس از معصومه یاری
یکی از جاهای دیدنی گلوگاه که طبیعت آن بسیار خواستنی است، منطقهی توسکا چشمه است که در قسمت جنوبی شهر و حد فاصل دامغان و دریای آرام گلوگاه قرار گرفته است. چشمهی زلال و درختان خوش نقشونگار توسکا، زینتبخش این منطقه هستند که هرساله در فصلهای بهار و تابستان، مسافران بسیاری که بیشتر از گلستان و استان خراسان ادامه مطلب...
خرید بلیط هواپیما خارجی و بلیط هواپیما داخلی و رزرو هتل خارجی و رزرو هتل داخلی به سایت سفرزون مراجعه کنید.
جنگل حرا از آن دسته جنگل هایی است که تصور شما را نسبت به مفهوم جنگل و آب عوض می کند. این جنگل به تنهایی خود می تواند معجزه الهی به شمار بیاید. نام جنگل حرا معلوم نیست از کجا می آید ولی بی ارتباط با غار حرا، غار نزول قرآن نیست. چرا که همه چیز در اینجا به طرز عجیب و غریبی نشان از معجزه می دهد. البته روایت شایع تری وجود دارد و آن اینکه حرا از اشک ادم روییده شده است. با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید.
رمز به وجود آمدن جنگل در میانه دریا واقعا هنوز که هنوزه معلوم نیست، آب شور خلیج فارس تحت مکانیزمی عجیب برای درختان این جنگل شیرین می شود. این درخت ها آب را جذب کرده و نمک درون آن را دفع می کند. مشابه جنگل حرا در دنیا وجود دارد ولی حرا یکی از جنگل های بزرگ از این نوع جنگل ها به شمار می آید.
جنگل حرا از پوشش گیاهی
بهره می برد، مانگرو از انواع گیاهانی است که شور زی هستند.از این نوع جنگل ها در کشورمان وجود دارد. جنگل نای بند استان بوشهر هم شبیه به جنگل حرا است. از این دست جنگل ها در مناطق جنوبی چون سیستان و بلوچستان و چند نقطه از استان هرمزگان دیده می شود ولی بزرگترین جنگل دریایی همین جنگل حرای قشم است.
بهترین قسمت جنگل از نظر دیداری، رشد و ارتفاع در ناحیه قشم و مابین بندر پل و بندر خمیر به چشم می خورد. فاصله این منطقه تا جزیره قشم حدودا پنجاه کیلومتر دریایی است. زیبا ترین قسمت دیداری آن مابین بندر لافت، منطقه گازی گورزین و روستای کوران است. در وسط این قسمت جزیره های زمرد، نگین، مروارید ادامه مطلب...
خرید بلیط هواپیما خارجی و بلیط هواپیما داخلی و رزرو هتل خارجی و رزرو هتل داخلی به سایت سفرزون مراجعه کنید.